Om du väljer att spara dina viktiga filer på en hårddisk eller ett USB-minne rekommenderar vi verkligen att du sedan kopplar bort enheten från datorn. Så inget raderas av misstag under installationen. Nu har enheten installerats, men den kommer i de flesta fall inte att fungera förrän du startar om din dator. Windows Vista kräver dock färre omstarter och du kan oftaste uppgradera eller installera drivrutiner utan att behöva starta om din dator. De nya kraven ska inte påverka enheter som redan är anslutna och installerade till datorn, men det kan uppstå problem när äldre produkter ansluts till en dator med Windows 10. Finns inte drivrutinen i den här listan går du tillbaka till Enhetshanteraren. Där kan du högerklicka på https://driversol.com/sv/drivers/card-readers ikonen för hårdvaran och välja Avinstallera.

Nu funkade det plötsligt att installera äldre drivrutinen på andra datorn. Så nu ska jag flytta kortet till vanliga datorn och testa. Provade igen nyligen och nu verkar den senaste drivrutinen faktiskt fungera tillsist. Innan jag ens hann prova den försökte dock Windows Update förstöra alltihop igen genom att installera en gammal drivrutin med samma resultat som tidigare. Tog flera körningar av DDU och pausande av WU innan jag blev av med den.

hårddiskfel i händelsevisaren

Du måste logga in med ditt Lenovo-ID för att komma åt din kundvagn direkt, annars väljer du en artikel som börjar fylla på din kundvagn. För mer IT-guider besök gärna forumet Fixadindator.se där du får ställa frågor till oss. Om det inte hjälper så har du här ytterligare tips för vidare felsökning av ljudproblem i datorn. Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Och slutligen noterar Intel att videuppspelning från Amazon och Netflix kan sluta fungera eller på annat vis krångla när du använder Edge Chromium. För att läsa mer och ladda ner drivrutinen besöker du officiella drivrutinssidan hos Intel här.

Microsoft Svingar Yxan: Helt Nytt Operativsystem Har Gått I Graven

Det kan ta allt från några minuter till flera timmar. På bilden nedan ser vi att vårt USB-minne (som fått enhetsbeteckningen D) dykt upp i listan. För att dubbelkolla att det verkligen är rätt enhet du använder rekommenderar vi att gå till Den här datorn och kika så det faktiskt är ditt USB-minne som är valt för installationen. All data på installationsenheten (USB-minnet) kommer raderas under installationen. Om du har flera minnen eller hårddiskar inkopplade i datorn rekommenderar vi att du kopplar ur dem för att minimera risken att fel enhet raderas.

Detta sker automatiskt när sladden kopplas in i datorn. Läshärhur du ska göra eller kontakta din it-avdelning för att få hjälp. Du kan även läsa manualen till höger på sidan. Enligt denna sida (på engelska) verkar det sedan som att inställningen för att välja vad datorn ska starta ifrån finns under Storage följt av Device Configuration.

  • Vanligast är att det endast går att välja Windows 10 och Windows N. Windows N är i sammanhanget en väldigt ovanlig version av Windows, så oftast är det bara Windows 10 som ska väljas.
  • Om du vill slippa detta potentiellt störande element kan du dock enkelt stänga av funktionen.
  • Du kan prenumerera på PC för Allas nyheter via rss, läs mer här.
  • Förstår jag det rätt att du använde din externa hårddisk och installerade Windows direkt från den?

Oftast går det till så att du först stänger av datorn. Starta därefter datorn och tryck direkt och upprepade gånger på antingen Delete-, F1-, F2- eller F8-tangenten på datorns tangentbord (vanligast är förmodligen Delete-tangenten). Oftast brukar det under uppstarten av datorn stå Press Del to access settings eller liknande.

Serienummer

En bra idé är att välja att använda auto-uppdatering från enhetstillverkaren. Då slipper du själv att uppdatera manuellt. Ofta finns det flera drivrutiner tillgängliga som är kompatibla med din hårdvara. För ljudkort där den egna drivrutinen blivit för gammal fungerar för det mesta Microsofts egna HD-ljuddrivrutin.